Adobe Premiere Rush synchroniseert videobewerking over alle platformen

Adobe voegt een nieuwe applicatie toe aan zijn portfolio om sneller een eenvoudiger video’s te bewerken. Premiere Rush synchroniseert naadloos over alle mobiele toestellen via de cloud en kan simultaan video’s over meerdere platformen publiceren.

Op de Adobe Max-persconferentie heeft de softwarespecialist naast de aankondiging van Photoshop CC voor iPad ook Premiere Rush gelanceerd. De videobewerkingsapp is beschikbaar voor smartphones, tablets en pc’s en was voordien bekend als Project Rush onder de bèta-testers van de app. Het lanceert vandaag breed op Windows 10, macOS en iOS-toestellen. Een Android-versie landt ergens in 2019.

Volgend jaar worden er trouwens verdere optimalisaties aan de app doorgevoerd waaronder videosnelheidsbediening en de mogelijkheid om video’s tegelijk over verschillende platformen te publiceren.

Startprijs

De essentie van Adobe Premiere Rush zijn geïntegreerde kleur-, audio- en motion graphics tools. Met één klik kan je na bewerking een video delen op sociale media waaronder Facebook en YouTube. De app heeft ook auto-ducking aan boord om het volume automatisch te verlagen wanneer er dialogen, geluidseffecten en andere audio-elementen aanwezig zijn. Het maakt hiervoor gebruik van Adobe Sensei, een AI-tool die jou kan helpen om bewerkingen te vereenvoudigen.

De app is geoptimaliseerd voor aanraakschermen. Het preview-venster en videobediening neemt één derde van het scherm in. De tijdlijn staat centraal met onderaan een carousel van menu’s waar je elementen kan toevoegen waaronder transities, kleurgradaties, transformaties en motion graphics templates.

Premiere Rush heeft standaard 100 GB Creative Cloud-opslag om projecten over diverse apparaten te synchroniseren. Je kan extra opslag tot 10 TB bijkopen. Prijzen starten vanaf 12,09 euro (incl. BTW) per maand inclusief Adobe Fonts, Adobe Portfolio en Adobe Spark. Wie Premiere Rush wil combineren met Premiere Pro, komt op 24,19 euro (incl. BTW) per maand uit. Er is een gratis versie beschikbaar om drie projecten uit te werken, voor wie eerst wil proeven van het nieuwe pakket.