Googles Pixel Slate is een Chrome OS-alternatief voor de Surface Pro en iPad Pro

Google waagt zich opnieuw aan een Pixel-tablet. Tijdens een evenement waar de Pixel 3 en Pixel 3 XL centraal stonden, werd ook de nieuwe Pixel Slate aangekondigd. De Chrome OS-tablet komt met een afneembare toetsenbordcover en lijkt Googles antwoord op de iPad Pro en Surface Pro.

De Pixel Slate is Googles tweede poging voor een Pixel-tablet. De Pixel C was eveneens een tablet met afneembaar toetsenbord, maar draaide op Android. De Pixel Slate combineert het beste van twee werelden. De tablet draait op Chrome OS en combineert die desktopomgeving met ondersteuning voor Android-apps.

Google spendeerde tijdens de presentatie de nodige aandacht aan het 12,3 inchscherm, dat naar eigen zeggen gebruik maakt van een snellere en efficiëntere LCD-schermtechnologie dan traditionele LCD-schermen. Dat moet voordelen bieden voor de weergave van video’s en games. Het aanraakscherm heeft een resolutie van 3.000 x 2.o00 pixels en een helderheid van 400 nits.

De tablet is in verschillende configuraties beschikbaar en kan maximaal worden uitgerust met een 8ste generatie Intel Core i7, 16 GB RAM en 256 GB opslag. Het instapmodel beschikt over een Celeron-processor.

Verder is de Pixel Slate uitgerust met een vingerafdruksensor, naar voren gerichte stereoluidsprekers en een 8 megapixelcamera aan zowel de voor- als achterkant. Een LTE-versie werd niet aangekondigd.

Toetsenbord

Het toetsenbord wordt apart verkocht, maar is net als bij de Surface Pro een nagenoeg verplichte aankoop om het meeste uit het toestel te halen. De toetsen worden verlicht, zijn rond in plaats van vierkant en zouden volgens Google bijzonder stil zijn om op te typen.

De Pixel Slate is ook compatibel met de Pixelbook Pen.

Prijs en beschikbaarheid

De Pixel Slate lanceert later dit jaar in de Verenigde Staten. De versie met Celeron-processor begint vanaf 599 dollar, maar de prijs kan oplopen tot 1.599 dollar voor een volledig uitgerust exemplaar.

Het toetsenbord krijgt een prijskaartje van 199 dollar en de stylus kost 99 dollar.

Het is op dit moment niet bekend of en wanneer de Pixel Slate naar de Benelux komt.