Google Pixel 3 en Pixel 3 XL: grotere schermen, betere camera’s, geen verrassingen

Google heeft zopas de Pixel 3 en Pixel 3 XL onthuld. Nu ja, onthuld. De telefoons gaan wellicht de geschiedenis in als de meest gelekte smartphones ooit. Alle details lagen al dagen voor de presentatie op straat en werden vanavond alleen maar bevestigd.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL krijgen allebei een groter scherm aangemeten, respectievelijk 5,5 en 6,3 inch, zonder dat de toestellen merkbaar groter zijn geworden. Google heeft de bezels verder versmald en de XL heeft een notch in de bovenkant van het scherm.

De nieuwe Pixels draaien op de Snapdragon 845, bijgestaan door 4 GB RAM. Beide modellen komen in versies met 64 GB of 128 GB opslagcapaciteit. De batterij van de Pixel 3 heeft een capaciteit van 2.915 mAh, de Pixel 3 XL stelt het met 3.430 mAh.

Verbeterde camera’s

Google doet niet mee met de wildgroei aan camera’s op smartphones en houdt het bij een enkele lens met 12,2 megapixelsensor achteraan. Vooraan is wel een tweede lens met breedhoek toegevoegd om meer mensen in je selfie’s te passen. De Pixel 2 heeft een reputatie neergezet met zijn uitstekende cameraprestaties, die vooral aan de software te danken zijn. Google is blijven sleutelen aan de camerasoftware voor de Pixel 3 en 3 XL om de prestaties nog meer te verbeteren met behulp van AI.


Lees dit: Googles Pixel Slate is een Chrome OS-alternatief voor de Surface Pro en iPad Pro


Een nieuwe ‘Top Shot’-optie maakt snel een reeks foto’s achter elkaar en kiest er automatisch de beste uit, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note 9. ‘Super Res Zoom’ combineert verschillende frames om met behulp van AI een scherpere ingezoomde foto af te leveren, zonder dat de camera over optische zoom beschikt. ‘Night Sight’ speelt dan weer leentjebuur bij de Huawei P20 Pro en zorgt ervoor dat je meer te zien krijgt bij weinig licht, zonder de flitser te gebruiken.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL kunnen voor het eerst draadloos opladen dankzij de nieuwe glazen achterkant. Google lanceert naast de telefoons ook het draadloos oplaadstation Pixel Stand. De Pixels laden uiteraard ook op via andere oplaadstations. Google heeft evenwel enkele softwaresnufjes toegevoegd, zodat je aangepaste informatie op de Pixel-telefoon te zien krijgt wanneer je hem in combinatie met de Pixel Stand gebruikt.

De nieuwe Pixel-telefoons draaien uiteraard uit de doos op Android 9 Pie, met het bijhorende dashboard voor digitaal welzijn en nieuwe bediening op basis van veegbewegingen in plaats van het klassieke trio virtuele navigatieknoppen. Een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden in Android 9 Pie, vind je hier.

Prijs en beschikbaarheid

De Pixel 3 begint vanaf 799 dollar voor 64 GB, terwijl de Pixel 3 XL een adviesprijs van 899 dollar krijgt opgeplakt. Beide modellen zijn ook beschikbaar in een 128 GB-versie voor 100 dollar extra.

De telefoons kunnen onmiddellijk worden besteld in de Verenigde Staten. Binnen enkele weken lanceren ze ook in een handvol andere markten, maar België en Nederland zitten daar voorlopig niet bij. Nu de Google Assistant ook Nederlands spreekt, was er nochtans hoop dat de Pixels eindelijk ook in onze contreien zouden worden verkocht.