Windows 10 synchroniseert binnenkort klembord met Android via SwiftKey

Een van de handigste nieuwe functies in de Windows 10 October 2018 Update is zonder twijfel het nieuwe klembord. Dat is voortaan gekoppeld met de cloud, zodat je over verschillende computers handig je knip- en plakhistoriek kan bewonderen. Binnenkort kan dat ook via Android.

De nieuwe Windows 10-update heeft een hobbelige start achter de rug. Microsoft heeft dit weekend zelfs de update offline gehaald omdat steeds meer gebruikers klaagden over verwijderde bestanden. Microsoft sleutelt op dit ogenblik in allerijl aan een oplossing, want normaal wordt de update vanaf morgen (Patch Tuesday) wereldwijd aangeboden via Windows Update. De kans is groot dat Microsoft de update daarom ook voor hen tijdelijk uitstelt.

Wie de update echter al heeft geïnstalleerd en geen problemen ondervindt, kan genieten van een slim klembord dat verbonden is met de cloud. Zo kan je eenvoudig over meerdere computers gebruik maken van de knip- en plakhistoriek. Het enige wat je daarvoor moet doen, is inloggen met dezelfde Microsoft-account op elke pc. Het resultaat is een bijzonder handige functie, maar Microsoft werkt aan een uitbreiding.

SwiftKey Beta

Binnenkort kan je volgens Windows Central ook alles in je klembord raadplegen op je Android-telefoon dankzij SwiftKey, niet toevallig eigendom van Microsoft. Wanneer je vandaag het cloudklembord activeert in Windows 10, krijg je de melding dat je binnenkort klembordgegevens kan synchroniseren met je Android-toestel.

De functie is vandaag nog niet actief, maar Microsoft raadt aan om SwiftKey Beta te installeren om als allereerste van de nieuwe functionaliteit te kunnen proeven. Microsoft laat niet weten wanneer de functie naar bètatesters uitrolt, maar we vermoeden dat het vandaag andere katten te geselen heeft.