2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het is niet heel eenvoudig voor bedrijven om hun data en applicaties te beschermen en te beveiligen. Als bedrijven op meerdere locaties actief zijn, wordt dat nog complexer. Zyxel heeft daarvoor een krachtige VPN-firewall ontwikkeld, de USG2200-VPN.

De Zyxel USG2200-VPN Firewall is ontwikkeld voor organisaties die meerdere kantoren en (thuiswerk) locaties hebben. De firewall is volledig geïntegreerd met de VPN concentrator technologie voor het snel afhandelen van meerdere VPN-verbindingen tussen verschillende kantoren, locaties van partners, thuiswerkers, mobiele werknemers, BYOD-omgevingen en bepaalde werknemers die een sterke netwerkbeveiliging vereisen. Volgens Zyxel zijn er tot wel 3.000 VPN-tunnels mogelijk.

Versleutelde verbinding

De Zyxel USG2200-VPN Firewall ondersteunt meerdere VPN-verbindingen (IPSec/SSL/L2TP over IPSec). Hierdoor kan de Zyxel USG2200-VPN verschillende apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones, veilig verbinden op het bedrijfsnetwerk. Hierbij worden moderne beveiligingstechnologieën toegepast zoals SHA-2-versleuteling die sterke data beveiliging biedt.

Het beheer voor een goed beveiligd netwerk over meerdere locaties wordt verder gegarandeerd door Zyxel Cloud CNM SecuManager software. Deze security-software zorgt dat alle Zyxel security toepassingen up-to-date zijn, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

Hoge beschikbaarheid

De Zyxel USG2200-VPN Firewall garandeert dat het netwerk altijd beschikbaar is. Dit wordt mogelijk gemaakt door de multilayer High Availability (HA) Pro design van de firewall. De HA-technologie biedt hoge beschikbaarheid van hardware, verbindingen en VPN-services. Onder andere ook hot-swappable stroom & fan modules, multi-WAN load-balancing/failover en VPN High Availability. Dit garandeert een zero service downtime met een snel back-up plan.

“Zyxel heeft een krachtig portfolio van security appliances die special zijn ontwikkeld voor het mkb en groot zakelijke klanten,” aldus Michel Nicolai, Technical Pre-Sales specialist bij Zyxel Benelux. “Vandaag de dag groeien steeds meer bedrijven uit het mkb door en daarbij is een krachtige firewall noodzakelijk die data en applicaties, beschermt. De Zyxel USG2200-VPN voldoet hieraan doordat het een end-to-end, multi-site security-oplossing biedt die data altijd beschermt.”