Skype 7 sterft aangekondigde dood in november

Microsoft heeft de laatste ontbrekende functionaliteit naar Skype 8 overgedragen en is klaar om ondersteuning voor Skype 7 Classic stop te zetten in november.

De ondersteuning voor Skype 7 zou aanvankelijk op 1 september worden stopgezet, maar Microsoft kwam daarop terug na kritiek van gebruikers. Die waren gefrustreerd met het nieuwe Skype 8 omdat niet alle functionaliteit van Skype 7 nog aanwezig was.

Microsoft heeft die ontbrekende functionaliteit ondertussen toegevoegd en kondigt een nieuw einde van de ondersteuningstermijn aan op 1 november 2018 voor de desktopversie en 15 november 2018 voor mobiele apps.

“Hoewel je misschien nog een tijdje oudere versies kunt blijven gebruiken, raden we aan om vandaag te updaten om onderbrekingen te voorkomen”, klinkt het in een blogpost.

Microsoft geeft in de blogpost aan dat het Skype 8 verder blijft ontwikkelen om de meest gevraagde functionaliteit van gebruikers toe te voegen. Recent werd nog de mogelijkheid om gesprekken op te nemen toegevoegd. Binnenkort komt daar onder meer de mogelijkheid bij on telefoonnummers aan bestaande contacten toe te voegen en krijgen gebruikers meer controle over hun beschikbaarheidsstatus.