Windows-bestanden delen komt naar Chromebooks

Vanaf oktober krijgen gebruikers van Chromebooks toegang tot bestanden op Windows-pc’s, Windows- en Samba-bestandsservers.

Tot nu toe was het niet mogelijk om met een Chromebook bestanden op een Windows-pc, Windows- of Samba-server te lezen. Daar komt verandering in. Met de aanstaande release van Chrome OS 70 kan je deze netwerkbestanden ook raadplegen vanaf een Chromebook.

Wanneer Chrome OS 70 beschikbaar is voor alle gebruikers zijn de stappen om bestanden te delen heel makkelijk. Om dit te doen open je eerst de instellingen. Hierbinnen zoek je naar ‘Network File Shares’ en klik je op ‘Add File Share’. Je voert je gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt vervolgens op ‘Add’. Daarna blader je door de netwerkmap via de bestandenapp.

Vandaag kunnen gebruikers van de Canary-build van Chrome OS de functie al uittesten. Deze versie is echter nog niet de uiteindelijke. Chrome OS-ontwikkelaar Zentaro Kavanagh zegt op Google+ dat ze nog steeds de UX flow aan het verbeteren zijn. Hij laat ook weten dat apparaten die alleen de oude SMB1-versie van het protocol ondersteunen, niet compatibel zijn.