Adobe stopt nieuwe audio- en videofuncties in Creative Cloud

Adobe heeft enkele gelikte nieuwe functies in onder meer Premiere Pro en After Effects toegevoegd. Deze nieuwe functies zijn gericht op creatievelingen die met audio of video werken.

Adobe doet de aankondiging in aanloop naar de International Broadcasting Convention (IBC). We overlopen enkele van de hoogtepunten.

De Lumetri-tools zijn verbeterd met betere realtime voorbeelden van kleuraanpassingen en een verbeterde interface om te zien wat je aan het doen bent bij het gebruik van curven. Voor diegenen die een bepaalde, gedetailleerde, kleurenlook van de ene instelling of scène naar de andere willen repliceren, zouden deze verbeteringen heel nuttig moeten zijn.

Er zijn altijd al veel tools in Premiere Pro en Audition geweest om te proberen achtergrondgeluid of ongelukkige nagalm van de omgeving in audio-opnames te herstellen. Adobe heeft ze nu nog beter gemaakt. Er is voortaan een reeks geautomatiseerde gereedschappen te vinden in het Essential Sound-paneel. Deze kunnen gebruikt worden voor het opschonen van het geluid, het verwijderen van ongewenste nagalm en zelfs het toevoegen van redelijk realistische nagalm die verschillende omgevingen simuleert.

After Effects

Adobe geeft aan dat het de prestaties van After Effects over de hele linie heeft verbeterd. Je kan nu bijvoorbeeld geavanceerde sjablonen voor bewegingsafbeeldingen maken. Ook kunnen spreadsheets direct in Premiere Pro worden geladen om de gegevens in te vullen van complexe sjablonen voor bewegende beelden.

In After Effects is ook de Expression-engine herschreven. Deze is nu tot vijf keer sneller. De Mocha-plug-in is ook strakker geïntegreerd en geïmplementeerd op de GPU. Verder wordt VR180 een volledig ondersteunde technologie. De VR180-workflow in Premiere Pro bevat nu tools voor het opnemen, bewerken, toevoegen van effecten en het exporteren van VR180-content.

Al deze updates zijn vanaf later dit jaar beschikbaar voor Creative Cloud-abonnees.