Intel werkt met Nokia en Ericsson voor wereldwijde 5G-uitrol

Nokia en Ericsson, twee van de grote netwerkleveranciers, hebben allebei voor Intel als partner gekozen om hen te ondersteunen bij de uitrol van 5G-oplossingen wereldwijd.

Intel maakt bekend dat zijn technologie zowel door Nokia als Ericsson zal worden gebruikt in de eerste uitrol van 5G-netwerken wereldwijd.

“Te beginnen met onze 5G New Radio-modems, bouwen we een portfolio aan mogelijkheden die een extra basis vormen voor de honderden miljoenen modemapparaten die we naar de markt hebben verscheept voor 4G-netwerken”, zei Sandra Rivera, SVP voor 5G bij Intel, tijdens de Intel 5G Summit in Los Angeles, waar ZDNet over bericht.


Lees dit: De toekomst van 5G: hoe ver staan we vandaag?


De vele nieuwe use-cases die 5G mogelijk maakt dankzij een programmeerbare en schaalbare netwerkinfrastructuur, vragen meer dan alleen hogere doorvoersnelheden. Ook intelligence, analytics en automatisering zijn van belang. Dat is waar Intel op focust.

Nokia en Ericsson

Intel en Nokia werken samen aan de AirFrame-, AirScale- en ReefShark-producten van de Finse netwerkspecialist.

De chipreus is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de ReefShark-chipsets voor Nokia’s AirScale-basisstations, die zowel ondersteuning voor 5G als 4G, 3G en 2G bieden. Techzine zag Nokia’s 5G-basisstation pas nog aan het werk tijdens een 5G-demonstratie van Orange in Luik.

Tot slot maakt Nokia gebruik van Intels 5G Mobile Trial Platform om experimenten uit te voeren bij klanten.

Ericsson werkt al sinds begin jaren 2000 samen met Intel en sinds vier jaar ook aan 5G-oplossingen. Eerder dit jaar ondersteunden beide bedrijven het 5G-testnetwerk van Korea Telecom tijdens de Olympische Winterspelen.