Skype biedt voortaan gespreksopnames aan

Skype krijgt een welgekomen nieuwe functie waar heel wat gebruikers al jaren op wachten: gespreksopnames. Zo kan je voortaan complete conversaties opnemen. Elke opname wordt in de cloud bewaard. De tegenpartij wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer je een opname start.

Eerder deze week brachten we al het nieuws dat Skype veel te complex is geworden voor heel wat gebruikers. Microsoft heeft geluisterd en werkt aan een eenvoudigere versie, maar voegt toch nog graag deze nieuwe functie toe in tussentijd: gespreksopnames. De langverwachte nieuwe functie is vandaag beschikbaar als een gratis update. Bewaarde opnames blijven 30 dagen beschikbaar in de cloud.

Cloudopslag

Gespreksopnames komen naar elke Skype-versie op alle platformen (mobiel en desktop), behalve Windows 10. Daar moet je nog even geduld uitoefenen. Pas in de nieuwste versie van Skype die de komende weken wordt uitgerold, zit de nieuwe functie in.

 

 

Hoe ga je met de nieuwe functie aan de slag? Een opname kan op elk moment worden ingeschakeld wanneer je in gesprek bent met iemand. Klik rechts onderaan op het plus-teken en klik op ‘Start opname’. De mobiele versie heeft hetzelfde plus-teken onderaan. Van zodra de functie actief is, verschijnt er een balk bovenaan de conversatie om aan iedereen te laten weten dat je een opname hebt gestart.

Bestand downloaden

Eens je gesprek en bijhorende opname is afgerond, kan je het bestand in de cloud terugvinden gedurende 30 dagen. Wie dat wil, kan ook een lokale versie downloaden. Ga naar je chat, klik op de drie puntjes rechts bovenaan je conversatie en kies ‘Opslaan als’. Op de mobiele versie tik je twee seconden lang op de chat met de opname en kies je ‘Bewaren’.

 

 

Omdat alle opnames in de cloud worden bewaard, kan je handig conversaties delen met andere Skype-medewerkers. In plaats van ‘Opslaan als’ te kiezen klik je op ‘Doorsturen’ om de opname te delen. Hetzelfde geldt voor de mobiele versie.

Skype krijgt binnenkort ook een nieuwe functie om rechtstreeks vanaf je computer sms’en te beantwoorden op je Android-telefoon. Lees hier meer over deze nieuwe functie.