Sticky Notes in Windows 10 integreren met Outlook

Microsofts vernieuwde Sticky Notes brengt een hoop nieuwe functionaliteit met zich mee, waaronder synchronisatie in de cloud. Plaknotities worden niet alleen tussen Windows 10-systemen gesynchroniseerd, maar ook met Outlook.

De integratie van Sticky Notes met Outlook werd ontdekt door de Spaanse Microsoft-blog OneWindows. Het maakt van de app voor plaknotities een modern alternatief voor het beheren van  Outlook-notities.

De Outlook-app biedt naast een mailbox, agenda en contactenlijst ook de mogelijkheid om notities en taken te bewaren. Die kunnen met de cloud synchroniseren als je een Office 365- of Outlook.com-account gebruikt. Door de synchronisatie met Sticky Notes biedt Microsoft een lichtgewicht alternatief om notities te maken, die vervolgens toch vanuit Outlook kunnen worden beheerd.

Microsoft volgde reeds een gelijkaardige strategie met takenapp To-Do, de spirituele opvolger van Wunderlist. To-Do biedt eveneens een modernere app-beleving voor het bijhouden van takenlijstjes, maar synchroniseert ze vervolgens wel met Outlook.

Aparte apps

Met de toevoeging van Sticky Notes heeft Microsoft voortaan voor elke functie van Outlook een aparte (gratis) applicatie: Mail voor e-mail, Agenda voor afspraken, Personen voor contacten, To-Do voor taken en Sticky Notes voor notities.

Microsoft biedt natuurlijk ook al langer OneNote aan voor het beheer van notities, maar die app is veel geavanceerder. Voor snelle notities lijkt het nieuwe Sticky Notes, dat nog steeds toelaat om de plaknotities op je bureaublad te ‘kleven’, een betere oplossing.

Voorlopig is Sticky Notes 3.0 alleen nog maar beschikbaar voor Skip Ahead Insiders. Wellicht maken de nieuwe plaknotities hun opwachting in de feature-update van april volgend jaar.