Slack voegt automatisch verlopende statussen toe

Slack heeft zijn statusfunctie bijgewerkt. Hierdoor verandert je status na verloop van tijd automatisch op basis van vooringestelde tijdsduren. Wie Slack opnieuw start op mobiel of desktop, krijgt deze nieuwe functie er automatisch bij.

De hulppagina van Slack meldde volgens The Verge gisteren voor het eerst de informatie over de nieuwe manier waarop statussen van nu af aan geregeld worden.

Wanneer je nu het statusscherm opent, krijg je dezelfde standaardstatussen met vooraf ingevulde vervaltijden, waaronder een uur voor ‘in een vergadering’, 30 minuten voor ‘woon-werkverkeer’ en een onbepaalde duur voor ‘vakantie’.

Als je meer controle wil, kan je de tijden ook aanpassen of zelf een status toevoegen. Dan kan je dus bijvoorbeeld voor ‘in een vergadering’ instellen dat deze altijd na twee of drie uur verloopt.

Het is een subtiele verandering, maar wel een welkome verandering. Het zorgt ervoor dat de Slack-statussen nog nuttiger zijn om bijvoorbeeld je dagelijkse activiteiten aan je collega’s door te geven, zonder kanalen te hoeven vullen met onnodige en handmatig geschreven mededelingen.

Slack introduceerde de statussen in april vorig jaar. Voor de statussen werden toegevoegd, was je als Slack-gebruiker of online of offline.

Slack voegt regelmatig nieuwe functies toe aan zijn platform. Vorige maand introduceerde het nog een verbeterde zoekfunctie op basis van persoonlijke suggesties.