Huawei werkt samen met Ivanti voor beveiliging campusnetwerken

Huawei heeft vanochtend een samenwerking met het Amerikaanse Ivanti aangekondigd. De bedrijven bundelen hun krachten om nieuwe oplossingen voor het beheer en de beveiliging van campusnetwerken te ontwikkelen.

Bedrijfsnetwerken ondersteunen tegenwoordig verschillende soorten verbindingen. Naast apparaten van werknemers, wordt ook steeds meer IoT-apparatuur aangesloten. Denk aan industriële toestellen, beveiligingsamera’s en tal van sensoren. Netwerkbeheerders staan daardoor voor een nieuwe set van uitdagingen om compatibiliteit tussen complexe systemen te garanderen, een almaar groeiend aantal gebruikers te ondersteunen en nieuwe beveiligingsrisico’s te elimineren.

Met het oog op die realiteit gaat Huawei voor zijn CloudCampus-oplossing de samenwerking aan met het Amerikaanse softwarebedrijf Ivanti, een specialist in IT-beheer en -security.

“We zijn het tijdperk van ubiquitous connectivity ingegaan, waarin er verschillende soorten toegangseindpunten en meer verbonden dingen dan mensen zijn. Dit creëert meer waarde, maar brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Huawei en Ivanti consolideren hun respectieve technische voordelen en werken samen om klanten meer oplossingen te bieden voor endpoint security in het netwerk”,  zegt Wu Lianhe, verantwoordelijk voor Huawei’s Switch & Enterprise Gateway Product Line.

Toegangsbeheer

Concreet zal de Chinese telecomreus de Unified Endpoint Manager en Endpoint Security for Endpoint Manager van Ivanti gebruiken om governance en controle over zijn CloudCampus-toegangsbeheer te verbeteren. Zo kunnen gebruikers de nodige toegangsrechten krijgen op elk toestel, zonder dat compliance in het gedrang komt.

Hierdoor wordt de gebruikservaring voor de eindgebruikers van Huawei’s CloudCampus-oplossing verder verbeterd, worden managementkosten gedrukt en gaat de efficiëntie van het IT-management er algeheel op vooruit.

Huawei’s CloudCampus-oplossing is gebouwd op een meerlagige open architectuur. Het bedrijf heeft een ecosysteem met meer dan 30 partners opgezet in vier domeinen: network infrastructure, industry application, terminal access en network management.