Bedrijfskritieke toepassingen verhuizen massaal naar de (multi-)cloud

Bedrijven houden er steeds vaker een multi-cloudstrategie op na. Zes op tien enterprises verhuizen bovendien hun bedrijfskritieke toepassingen naar de cloud of hebben dat reeds gedaan. Dat blijkt uit een studie van Forrester Consulting in opdracht van Virtustream.

Virtustream, leverancier van enterprise-class clouddiensten en onderdeel van Dell Technologies, deed een wereldwijde bevraging bij beleidsmakers van 727 bedrijven met meer dan 1.000 werknemers naar hun cloudstrategie.

Multi-cloud

86 procent van de bevraagde bedrijven omschrijft hun huidige strategie als multi-cloud, waarbij de diensten van verschillende leveranciers worden gecombineerd. Aanvullend geeft 60 procent aan dat ook bedrijfskritieke toepassingen naar de cloud worden verhuisd.

“Of het nu wordt gebruikt om risico’s te balanceren of om de voordelen en gebruiksmogelijkheden van verschillende cloudplatformen te benutten – bedrijven verplaatsen hun werklast in toenemende mate bij meerdere cloudproviders”, zegt Deepak Patil, SVP Product and Technology bij Virtustream.

De meeste bedrijven geven bij het afstemmen van de werklasten prestaties voorrang op kostprijs, en zelfs op security en compliance van de verschillende cloudomgevingen. De belangrijkste businessprioriteit is operationele efficiëntie (42%). Een multi-cloudaanpak leidt tot een verbeterd infrastructuur- en kostenbeheer (33%), meer flexibiliteit (33%) en betere security (30%).

Meer investeringen

Investeringen in de cloud zitten bovendien in de lift. Bijna de helft van de bevraagde ondernemingen spendeert minstens 50 miljoen dollar per jaar aan de cloud. De meeste bedrijven plannen bovendien nog meer middelen in te zetten in de komende twee jaar.

De toegenomen investeringen leiden verder tot een meer gestructureerde benadering tot de cloud. Bijna drie op vier bedrijven zijn volgens de studie van plan om hun cloudstrategie in de komende twee jaar te herbekijken of volledig te vervangen.

Virtustream predikt al enkele jaren het multi-cloudverhaal. Het dochterbedrijf van Dell biedt dan ook toepassingen en managed services om bedrijven te helpen bij hun cloudmigraties over verschillende providers heen.

“Multi-cloud is een duidelijke realiteit van het volgende cloudtijdperk. We zullen onze jarenlange track record van het migreren en beheren van bedrijfskritieke applicaties in de cloud voortzetten, maar ook een flexibele oplossing bieden die geschikt is voor de multi-cloudarchitectuur die bedrijven nodig hebben”, besluit Patil.