Getronics wordt miljardenbedrijf na overname Pomeroy

Getronics heeft Pomeroy overgenomen voor 815 miljoen dollar. Met de overname is Getronics een miljardenbedrijf geworden met een gezamenlijke omzet van 1,3 miljard dollar. Hiermee realiseert CEO Nana Baffour twee jaar eerder dan verwacht zijn doel.

Getronics heeft Pomeroy overgenomen, een van de  Amerikaanse marktleiders wat betreft digitale transformatie van de werkplek. De overname bombardeert Getronics direct tot miljardenbedrijf met een totale jaaromzet van 1,3 miljard dollar. Getronics is vandaag aanwezig in 23 landen en bedient 110 landen via de Global Workspace Alliance.

Marktaandeel V.S.

Dankzij de overname van Pomeroy heeft Getronics vestigingen in heel de V.S. Pomeroy specialiseert zich in diensten aan campussen en gedistribueerde IT-omgevingen, voor retail, gezondheidszorg, financiële instellingen, diensten en productie.

“We zijn erg blij met de succesvolle overname van Pomeroy. Onze gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 1,3 miljard dollar. We bereiken zo twee jaar eerder dan oorspronkelijk gepland onze doelstelling om een miljardenbedrijf te worden”, aldus Nana Baffour, voorzitter en CEO van de Getronics-groep.

815 miljoen dollar

Baffour bevestigt dat ze nu wereldwijd aanzienlijk worden versterkt door de overname. “We zijn aanwezig van Brazilië tot Singapore en van Spanje tot de VS en Canada, met meer dan 2.800 actieve klanten die worden bediend door onze ongeveer 9.000 werknemers. Met deze schaal zijn we klaar om onze ambitie waar te maken en de voorkeurspartner voor onze klanten te zijn in bedrijfstransformatie met behulp van de nieuwste technologie.”

Getronics neemt Pomeroy over voor 815 miljoen dollar. We babbelden eerder deze week nog met Getronics over de rol van innovatie en incubators. Lees het volledige artikel hier.