Apple patenteert een anti-kruimel en stof toetsenbord

Apple werkt aan technologieën om te voorkomen dat het toetsenbord van hun laptops stopt met werken door kruimels of stof. Dit is een veelvoorkomend probleem onder MacBook gebruikers van de laatste generatie MacBook. Deze nieuwe technologieën hebben ze nu gepatenteerd volgens een bericht op Techrepublic.com maar het is niet bekend of en wanneer Apple deze zal gaan toepassen.

Het patent van Apple genaamd de Ingress Prevention for Keyboards beschrijft hoe apparaten vaak kwetsbaar zijn voor verontreinigingen zoals stof of vloeistoffen die binnenkomen via toetsenbordtoetsen of verbindingspoorten naar andere apparaten. Bij de MacBooks is dit een groot probleem dat veel voorkomt. Vloeistof en vast vuil zoals kruimels en stof komt gemakkelijk onder de toetsen en is daarna bijna niet weg te krijgen.

En zoals veel gebruikers van de huidige MacBook al hebben ervaren, is het vastzittende vuil dan niet zonder gevolgen. Veel voorkomende problemen zijn onder meer blokkerende elektrische contacten en het niet langer kunnen gebruiken van de toetsen.

In het patent van Apple is te zien dat het membraan dat wordt ingetoetst volledig is afgesloten van de buitenzijde. Hierdoor is het niet mogelijk dat er vuil tussenkomt. Er is nog wel een ruimte aan de zijkanten van de toets maar deze schoonhouden zou relatief makkelijk moeten zijn. Er kan volgens dit patent in ieder geval niks onder de toetsen komen, waardoor de huidige problemen zouden zijn opgelost.

Maar voor MacBook gebruikers massaal gaan juichen; het gaat hier slechts om een patent. Of deze ook daadwerkelijk zal worden toegepast in toekomstige modellen is nog afwachten.