1 min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

We testten eerder al de GeForce 450 en 460 van MSI, van Asus ontvingen we onlangs de ENGTX470 en ENGTX480. In dit artikel bespreken we de ENGTX470, een artikel over de grote broer kan je binnenkort verwachten.

We spreken hier over een videokaart die natuurlijk volledige ondersteuning voor DirectX 11 heeft. Op het fysieke vlak beschikt de videokaart over 1280 MB aan GDDR5-werkgeheugen.



Asus geeft aan dat dankzij een ‘Voltage Tweak’ maar liefst 50 procent aan prestaties te winnen is dankzij de SmartDoctor software, welke natuurlijk geleverd wordt bij de videokaart.

In deze review gaan we zoals je gewend bent ook aan de slag met het overklokken van deze videokaart. De beweringen van Asus moeten natuurlijk op waarheid getest worden, 50 procent prestatieverbetering is ontzettend veel voor een videokaart in dit segment.



De ENGTX470 is op internet terug te vinden voor een prijs van 210 euro. Daarmee heeft Asus de meest competitieve prijsstelling van alle fabrikanten die in Nederland een afzetmarkt vinden. We vinden immers ook ENGTX470-kaarten van ongeveer 255 euro, welke gewoon op dezelfde kloksnelheid zijn vastgezet. Wat betreft prijs heeft Asus alvast een pluspuntje weten te socren.