2min

Tags in dit artikel

, , ,

Net als HTC zal mogelijk ook Motorola binnenkort een telefoon op de markt brengen die als core-feature Facebook-integratie kent. De nieuwe EX225 van het merk zal volgens speculatie in twee versies uitkomen. Voor de hand ligt dat beide toestellen op Android zullen draaien.

Dit nieuws werd bekend nadat er afgelopen weekend twee foto’s van een nieuw Motorola-toestel opdoken. Op een van deze foto’s zou een dedicated Facebook-knop te zien zijn. Op de andere foto ontbreekt deze knop echter. Volgens de geruchten zou dit te wijten zijn aan het feit dat het toestel in twee versies op de markt zal verschijnen. Beide versies zouden beschikken over een 2,4 inch scherm met daaronder een qwerty-toetsenbord. Waar het ene toestel een toestel middels een Facebook-knop gericht zou zijn op het sociale netwerk, zou de andere versie een dualsim-toestel zijn.

Na de overname van Motorola door Google ligt het in de lijn der verwachting dat de EX225 zal draaien op het Android besturingssysteem. Echter is dit, net als de komst van het toestel, nog niet zeker. Daarnaast lijkt de schermafbeelding ook niet overeen te komen met het besturingssysteem. Een ding wat wel zeker is is dat de EX225 verschillende overeenkomsten heeft met de HTC ChaCha en daardoor gezien mag gaan worden als een directe concurrent van dit toestel. In tegenstelling tot bovenstaande foto zie je op onderstaande afbeelding linksonder op het toetsenbord een dedicated Facebook-knop.

Buiten het opduiken van bovenstaande foto’s is er nog niet veel zeker over de EX225 van Motorola. De fabrikant heeft de komst van de EX225 nog niet officieel bevestigd en tot die tijd blijft het bij speculaties.