1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft wil af van gebruikers van Internet Explorer 6, zij moeten gaan overstappen op een moderne browser en om die reden heeft Microsoft een speciale demotivatie-site gelanceerd. Op ie6countdown.com worden de laatste IE6 gebruikers afgeteld.

Microsoft wil van de inmiddels tien jaar oude browser af en ziet maar wat graag zijn gebruikers overstappen op recentere versies. De website moet er voor gaan zorgen dat wereldwijd minder dan een procent van de gebruiker Internet Explorer 6 gebruikt. In Nederland gebruikt momenteel nog zo’n 2,6 procent de verouderde browser waarmee het volgens Microsoft op de goede weg zit.

In China en Zuid-Korea gebruiken er echter nog respectievelijk 34,5 en 24,8 procent van de gebruikers Internet Explorer 6 wat natuurlijk een heel stuk meer is. Er zijn tot nu toe slechts twee landen die aan de norm van Microsoft voldoen. Dit zijn Noorwegen en Finland met 0,7 en 0,9 procent. Ten opzichte van vorig jaar is het gebruik van Internet Explorer 6 al zo’n negen procent lager. Volgens Microsoft zelf leven we in een tijd van moderne standaard en is het daarom tijd om over te stappen naar de nieuwere versie van Internet Explorer.