2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google is een systeem aan het ontwikkelen dat het mogelijk maakt voor web uitgevers om automatisch nieuwe content door Google te laten indexeren. Door het nieuwe systeem is het mogelijk binnen enkele seconden nadat nieuwe content gepubliceerd is deze te laten indexeren.

PubSubHubBub

Search Industry Analyst Danny Sullivan zegt dat dit wel is ‘het volgende hoofdstuk’ voor Google zou kunnen zijn. Vorige jaar vertelde Brett Slatkin, Head Development van het PubSubHubBub(PuSH) ‘syndication’ protocol, al dat hij hoopte dat Google op een dag PuSH zou gebruiken om het web te indexeren. Nu wordt het web geïndexeerd door zogenaamde ‘Crawlers’.

Hoe werkt het?

PuSH is een ‘gelijktijdig publicatie’-systeem gebaseerd op de ATOM-format.
Het systeem maakt gebruik van een zogenaamde ‘hub’. De uitgever geeft door aan de hub dat er nieuwe content is. Gebruikers kunnen zich inschrijven, waardoor de hub, als er nieuwe content is, deze rechtstreeks naar de gebruikers verstuurd. In plaats van dat de gebruikers elke keer bij de uitgever nagaat of er nieuwe content is, wordt de gebruiker hier automatisch van op de hoogte gesteld. Het proces kan binnen enkele seconden voltooid zijn.


PuSH zal waarschijnlijk het ‘Crawling’-concept niet vervangen. Het crawling proces zal namelijk nodig zijn om de PuSH-feeds te ontdekken. Verder wordt er gemeld dat er een anti-spamfilter nodig zou zijn om te voorkomen dat allerlei content zomaar ‘live’ geïndexeerd kan worden.

Iedereen heeft baat bij een sneller en efficiënter internet, maar de voordelen zouden niet beperkt blijven tot Google. PubSubHubBub is een open protocol en de feeds zouden even bruikbaar zijn voor Yahoo en Bing als voor Google.