1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft besloten een speciale Windows Live Messenger voor kinderen te lanceren. Deze versie van Windows Live Messenger is momenteel alleen nog maar in Duitsland te gebruiken en is qua functies vrij beperkt.

Door er een plain Instant Messenger van te maken hoopt Microsoft de veiligheid van kinderen tussen acht en twaalf jaar op het internet te verhogen. De IM-applicatie heeft bijvoorbeeld alleen emoticon-ondersteuning en tekst-ondersteuning. Verder zijn vrijwel alle functies uitgeschakeld.

De nieuwe Windows Live Messenger, waarvan de volledige naam Windows Live Messenger fur Kids is, is gericht op kinderen tussen de acht en de twaalf jaar oud. Zij zijn een kwetsbare groep op het internet en zijn vatbaar voor dreigingen, zoals pedofielen. Met de nieuwe Windows Live Messenger, die later ook in andere landen dan Duitsland uit gaat komen, is er ook een alarm-knop toegevoegd. Die zorgt ervoor dat de ouders ingeschakeld worden wanneer het kind zich bedreigt voelt.

Wanneer het kind de Windows Live Messenger wil gebruiken moeten ouders eveneens akkoord gaan met het gebruik ervan. Kinderen kunnen van de applicatie gebruik maken via hun webbrowser, gezien het feit dat de applicatie volledig webbased is.