1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft denkt dit jaar een verdubbeling te kunnen behalen in het aantal telefoons dat werkt met haar Windows Mobile besturingssysteem.

Vorig jaar waren er zes miljoen telefoons op de markt die draaien op Windows Mobile en dat aantal zal naar verwachting van Microsoft aan het einde van dit jaar verdubbeld zijn. Ook verwacht het bedrijf dat de groei de komende jaren op dezelfde manier door zal zetten.

Microsoft ondervindt in de markt voor smartphones hevige concurrentie van RIM’s Blackberry, waarvan er momenteel ongeveer ook zes miljoen exemplaren van op de markt zijn. Een andere serieuze concurrent is Symbian, dat eigendom is van een aantal grote telefoonfabrikanten, waaronder Nokia. Het Finse bedrijf heeft momenteel 50 procent van de markt voor smartphones in handen.

Microsoft heeft echter grote plannen met haar Windows Mobile systeem. Zo bekijkt het bedrijf momenteel de mogelijkheden om het besturingssysteem te koppelen aan haar Xbox Live service. Met dergelijke innovaties denkt Microsoft de komende jaren dan ook succesvol te kunnen zijn op de markt.