2min

Tags in dit artikel

, ,

Creative introduceert de MuVo NX digitale audiospeler. De MuVo NX is Creative’s kleinste MP3-speler en USB opslagmedium. De MuVO NX speelt tot 60 songs in WMA-formaat of 30 in MP3-formaat bij 128 kbps. Bovendien kan je het systeem ook gebruiken om andere digitale gegevens zoals bestanden of foto’s uit te wisselen of over te brengen. Tevens beschikt hij over een ingebouwde microfoon waarmee je tot acht uur opmerkingen, vergaderingen of interviews kunt opnemen. De MuVo NX heeft een signaalruisverhouding van meer dan 90dB. Het nieuwe LCD-scherm met achtergrondverlichting wordt gecombineerd met het ingebouwde bladerwieltje voor muzieknavigatie onderweg. Het geeft volledige songinformatie van ID3-tags weer en toont het nummer en de duur van de song, de weergavemodus en de EQ-instellingen. De tekstweergave kan worden omgekeerd zodat zowel links- als rechtshandigen ze kunnen lezen wanneer ze de MuVo in de (meegeleverde) armband dragen tijdens een sportactiviteit.

De MuVo NX is de eerste Creative MP3-speler met M-PORT-compatibiliteit. Je verbindt hem direct met compatibele Creative luidsprekersystemen, zoals de nieuwe i-Trigue 2.1 luidsprekersystemen, voor audioweergave zonder kabels. De USB-poort op de MuVo NX sluit je aan op een gelijkaardige poort op de luidsprekers.

Om muziek of gegevens op te slaan op de MuVo NX dien je de MuVo Memory-module te verwijderen uit het apparaat en direct op de USB-poort van een pc aan te sluiten. De module wordt meteen herkend als externe harde schijf zodat je op eenvoudige wijze MP3- en WMA-muziek, digitale foto’s of bedrijfspresentaties en documenten er naartoe kunt slepen met de muis. Om er een MP3-speler te maken, schuif je de MuVo Memory-module opnieuw op zijn plaats en sluit de hoofdtelefoon aan. Een enkele AAA alkalinebatterij voedt de MuVo tot 11 uur. De MuVo NX wordt geleverd met de Creative MediaSource-software voor het converteren, beheren en archiveren van muziek. De Creative MuVo NX heeft een adviesprijs van 149 euro.