Privacy, security en extra’s

Privacy & security

De nieuwe macOS-update zorgt nog meer voor je privacy. Wanneer je binnenkort in Safari op een Like- of Shareknop klikt, zal die op een slimme manier ervoor zorgen dat je gegevens niet worden getrackt. Safari maakt ook voortaan automatisch wachtwoorden aan, vult die ook in en bewaart sterke wachtwoorden. Wie een zwak wachtwoord wil gebruiken, krijgt ook een waarschuwing te zien.

Applicaties krijgen voortaan ook niet meer standaard toegang tot bijvoorbeeld de camera, microfoon, mail- of berichtendatabase. Je krijgt een pop-up op je scherm te zien waar je expliciet je goedkeuring moet geven, voordat een applicatie toegang krijgt tot een bepaalde functie van je Mac.

Kleine extra’s

Verder heeft Apple nog kleine extra’s toegevoegd aan macOS Mojave. Voortaan kan je betere screenshots nemen met nieuwe tools en videomogelijkheden. Om je workflow te verbeteren, kan je deze screenshots ook eenvoudiger delen zonder je desktop te vervuilen.

Continuity Camera laat Mac-gebruikers toe om een foto of scan van een document te nemen met hun iPhone of iPad. Het resultaat daarvan verschijnt direct op je Mac.

Tot slot worden markeertools geïntegreerd in Finder, Quick Look en Screenshots. Zo kan je eenvoudig opmerkingen toevoegen en later delen met anderen.