Facetime, Finder en iOS apps

Group FaceTime

Deze functie spreekt eigenlijk voor zich: videobellen met verschillende mensen tegelijk. Nieuwe deelnemers kunnen later nog altijd aan een gesprek worden toegevoegd, zelfs wanneer de conversatie al actief is. Ze kunnen kiezen of ze met spraak of video willen verschijnen via iPhone, iPad of Mac. Wie een Apple Watch heeft, kan enkel met spraak deelnemen aan FaceTime.

iOS apps op macOS

We brachten eerder het nieuws al dat iOS-apps vanaf 2019 eenvoudig kunnen worden geconverteerd naar macOS. Apple heeft daarvan de eerste voorbeelden klaar en stopt die al direct in macOS Mojave. Het gaat om News, Stocks, Voice Memos en Home, die allemaal voor het eerst beschikbaar zijn op Mac. Met Home kunnen Mac-gebruikers eenvoudig HomeKit-accessoires bedienen zonder dat ze moeten wegstappen van hun computer. Voice Memos geeft de mogelijkheid om persoonlijke notities, lezingen, meetings of interviews op te nemen. Daarna kan je ze herbeluisteren op iPad, iPhone of Mac. News en Stocks doen exact wat je van deze apps verwacht: nieuws en beurscijfers geven.

Desktop stapels

Wie tot nu toe een vol bureaublad had op zijn Mac, kan opgelucht ademhalen. Je kan in macOS Mojave voortaan bestanden stapelen in groepen gebaseerd op bestandstype. Gebruikers kunnen deze stapels ook verder personaliseren om te sorteren op datum, tag of bestandseigenschap.

Finder

De Finder krijgt een langverwachte update mee in macOS Mojave. Binnenkort kan je beroep doen op een vernieuwde Gallery View dat jou visueel door bestanden laat bladeren. Het previewpaneel laat voortaan direct de metadata zien van bestanden. Quick Actions maakt het mogelijk om snel PDF’s te maken en te beveiligen met een wachtwoord en andere custom Automator Actions op bestanden vanuit Finder. Tot slot toont Quick Look een snelle, volledige preview van een bestand, zodat je die kan roteren en kroppen. Ook kan je PDF’s markeren en audio- en videobestanden trimmen zonder dat je ze ooit moet openen.