1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het aantal actieve Nederlandse Twitteraars is in drie maanden flink gegroeid. Dit blijkt uit een onderzoek van Nico Schoonderwoerd van Twirus. De cijfers vertellen dat het aantal is gestegen tot 65 procent.

In juli voerde Twirus ook al een dergelijk onderzoek, maar toen kwam het aantal op 191.000 accounts. In de maand oktober kwam Schoonderwoerd uit op een aantal van 314.000 actieve accounts. Dat betekent dat het aantal binnen drie maanden tijd met 65 procent is gestegen.

Het blijkt dat vooral jongeren actief bezig zijn met Twitter. "Ik zie steeds meer tweets van schoolgaande kinderen die met hun Blackberry twitteren", vertelt Schoonderwoerd. Daarnaast vermeldt hij tegenover Twittermania dat er inmiddels 60.000 twitteraars van de 191.000 zijn gestopt, maar dat maakt het groeicijfer nog opzienbarender, want het zou betekenen dat er sinds juli bijna 200.000 nieuwe Nederlandse twitteraars zijn bijgekomen. Schoonderwoerd telt overigens alleen accounts die in het Nederlands twitteren. Nederlandse twitteraars die in het Engels twitteren zijn niet meegeteld.

Twitter maakte onlangs nog bekend dat wereldwijd 175 miljoen gebruikers zijn geregistreerd. Hiervan is 1,3 procent afkomstig uit Nederland. Dit betekent dat er ongeveer 2,25 miljoen Twitter-accounts actief zijn in Nederland. Volgens Schoonderwoerd kan dit aantal kloppen. Veertien procent van de 314.000 geregistreerde accounts zou daadwerkelijk gebruikt worden, maar dit moet nog bevestigd worden in een nader onderzoek.