1 min

Nadat Stevie Wonder zaterdag uitte dat hij een betere speltoegankelijkheid voor blinden wilde, hebben een aantal kleurenblinden actie ondernomen. Ze zijn een petitie begonnen waarin ze een optie eisen voor een patch voor mensen met een rood-groen kleurenblindheid.

De actievoerders stellen dat het voor kleurenblinden in online matches moeilijk te zien is wie vriend en wie vijand is. Ook de radar is voor kleurenblinden ongunstig ingesteld. Zo hebben ze al vooraf een handicap tegenover de andere spelers, tenzij ze alleen maar ‘free for all’ spelen. Ongeveer 8% van de mannen en 0,5% van de vrouwen is kleurenblind. In Call of Duty: World At War zit wel een optie om de RGB waarden aan te passen, en omdat dit zo een grote release is vinden de actievoerders het raar dat de optie hier niet bestaat.

Rechts is hoe een kleurenblinde hetzelfde plaatje ziet. Linksonder: hoe een ‘rood-kleurenblinde’ de foto boven ziet, rechtsonder: hoe een ‘groen-kleurenblinde’ die ziet.
Ben Gilbert, redacteur van de site joystiq.com is zelf kleurenblind en vindt dat er eerst andere spellen bedacht moeten worden. Zo stelt hij dat bij spellen waarbij kleurherkenning nodig is, deze optie meer nut zou hebben. Dit is bijvoorbeeld bij puzzelspellen als Super Puzzle Fighter.

Community Manager Robert Bowling heeft al via Twitter doorgegeven dat hij het bericht aan de developers zal doorgeven.