1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Britse manager van Acer heeft onthuld wanneer systemen met Windows 7 zullen verschijnen.

Bobby Watkins heeft laten weten dat Acer begint met het aanbieden van Windows 7-systemen op 23 oktober. Hiermee bevestigt hij eerdere meldingen die stellen dat Windows 7 nog voor de eigenlijke lanceerdatum gesteld op 2010 zou verschijnen.

In een interview met de gadgetsite Pocket Lint zei Watkins namelijk over een nieuw pc-model en het updatebeleid van Acer: "23 oktober is de datum waarop Windows 7 beschikbaar zal zijn."

Windows senior vice president Bill Veghte vertelde dat een lancering voor de feestdagen niet onmogelijk is. Officieel wilde de softwaregigant geen commentaar geven, en liet het alleen weten dat Windows 7 nog steeds op schema is om drie jaar na Windows Vista te verschijnen.

Windows Vista is in januari 2007 verschenen, wat een lancering van Windows 7 tussen november 2009 en januari 2010 plaatst. Echter, met de snelheid die Microsoft nu maakt met het nieuwe OS is de verwachting dat de uiteindelijke code al in de zomer bij systeemfabrikanten ligt.

Dit nieuws komt kort na de lancering van de eerste RC-versie van Windows 7 voor TechNet- en MSDN-abonnees. De verwachting is dat nu alleen nog bugfixes plaatsvinden en dat geen nieuwe functies meer toegevoegd worden. Overigens kan deze RC-versie meer dan een jaar gebruikt worden, namelijk tot 1 juni 2010. Waarom testers een jaar de tijd krijgen, is niet duidelijk.