1 min

Tags in dit artikel

Hopend op eenzelfde succes als Idols en andere bekende speurtochten naar zangtalent is uitgever Touchstone Fireside een online competitie voor schrijvers begonnen. De winnaar krijgt een contract bij de uitgever.

De competitie wordt gehouden op de website Gather.com en loopt tot mei dit jaar. Iedereen mag meedoen, bezoekers bepalen welke schrijver het best is. In de eerste ronde kan iedereen één hoofdstuk van zijn of haar boek insturen, die wordt beoordeeld door andere bezoekers.

De schrijvers die doorgaan naar de volgende ronde mogen vervolgens nog twee hoofdstukken insturen, waarna er wederom gestemd wordt. Uiteindelijke zijn er drie stemrondes, waarna er in mei nog vijf deelnemers over zijn. Uit deze deelnemers wordt door afgevaardigden van de uitgever, een boekwinkel en de website de winnaar gekozen. Deze krijgt 5,000 dollar, een contract bij Touchstone Fireside en zijn of haar boek zal worden verkocht bij de boekwinkel Borders.

"We blijven erom lachen, maar dit is de American Idol voor schrijvers. We hopen dat we een getalenteerde schrijver vinden die niet via de traditionele manier onder de aandacht kan komen van uitgevers", aldus Mark Gompertz van Touchstone Fireside.