1 min

Tags in dit artikel

, ,

De BlackBerry-tablet zal tijdens de lancering niet voorzien van een e-mailclient of een kalender applicatie, de reden hiervan is niet geheel duidelijk maar RIM – het bedrijf achter de Blackberry producten – heeft al aangegeven deze applicaties later toe te voegen door middel van software-updates.

Zodra de tablet op de markt is kunnen gebruikers hun e-mail nog niet lezen op de tablet, alleen als zij beschikken over webmail toegang tot hun mailbox. Ook een applicatie om je agenda of contacten te beheren zal nog niet aanwezig zijn. "Dit zou komen doordat het platform zich nog ontwikkeld", aldus Ryan Bidan, productmanager van RIM. Het platform dat wordt gebruikt in de PlayBook is gebaseerd op QNX Neutrino, welke ook gebruikt wordt in de auto-industrie.

De PlayBook tablet zal voorzien zijn van een 7-inch touchscreen en een Texas Instruments Omap4430m processor, deze processor beschikt over twee ARM Cortex A9-CPU’s was het een dual-core processor maakt. Beide cores draaien op 1 Ghz. De keuze van RIM om een tablet op de markt te brengen die nog niet af is lijkt een beetje apart, volgens de manager van RIM is de tablet nog steeds goed bruikbaar. Als je als gebruiker ook een BlackBerry hebt is de tablet natuurlijk nuttiger. De PlayBook van RIM werd vorig najaar al aangekondigd, echter zal de tablet pas over enkele maanden op de markt komen.