1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft aangekondigd dat de eerste Chrome OS-producten niet eerder dan halverwege 2011 op de markt zullen komen. Naast deze aankondiging gaf het bedrijf ook aan dat er een testprogramma op wordt gezet voor een beperkt aantal consumenten en bedrijven.

Volgens Sundar Pichai, vice-president productmanagement, bekende dat Google eigenlijk al voor het einde van 2010 de eerste netbooks voorzien van Chrome OS wilde verkopen. Google heeft zichzelf echter voorgenomen om langer de tijd te nemen met het afwerken van het OS, om die reden is de releasedatum verzet naar 2011.

In het testprogramma zullen consumenten en bedrijven voorzien worden van netbooks met de codenaam CR-48. Deze laptop is voorzien van een scherm van 12,1 inch en een 3G- en WiFi-module. De CR-48 is voorzien van een schakelaar waarmee de systeemcontroles te omzeilen zijn.

In Amerika worden kopers van een Chrome OS-systeem voorzien van een abonnement bij Verizon, welke maximaal 100 MB-dataverbruik gratis dekt. Het abonnement is uit te breiden met dagpassen of een extra limiet van 1 GB.