1 min

Tags in dit artikel

, ,

In een poging om de strijd aan te gaan met internet via de glasvezelkabel heeft kabelbedrijf UPC de snelheden drastisch aangepast met nieuwe abonnementen tot 120Mbps.

Dit heeft het bedrijf vandaag aangekondigd. Tevens beweert het bedrijf dat het het huidige aanbod van glasvezel kan overtreffen. In eerste instantie gaat het bedrijf deze abonnementen aanbieden aan klanten in Amsterdam en daarna komen andere gebieden binnen het kabelgebied van UPC aan de beurt.

In totaal heeft het bedrijf 660.000 breedbandinternet-klanten. Goedkoop gaan de abonnementen niet worden. Het abonnement van 60Mbps gaat iets meer dan 50 euro per maand kosten en de 120Mbps-variant net onder de 100 euro, aldus UPC.

De verwachting is dat veel klanten die nu een Extreme-abonnement hebben zullen overstappen op de nieuwe varianten. Het Extreme-abonnement kost nu al rond de 60 euro per maand. Alle gebruikers van deze nieuwe snelheden krijgen een nieuwe Cisco-modem van UPC uitgereikt om zodoende gebruik te kunnen maken van het Docsis 3.0-netwerk.

Ook mogen zij dit niet zelf aansluiten, UPC stuurt verplicht een monteur langs om het een en ander te monteren en in te stellen.