2min

Tags in dit artikel

, ,

Apple gaat mogelijk zijn .Mac-service op de schop nemen, zo is de verwachting sinds daarvoor gisteren enkele hints opdoken.

.Mac is een service die Apple aan Mac-gebruikers levert waarbij ze de beschikking krijgen over allerhande online diensten, zoals email, back-up en synchronisatie en ook een eigen opslagplaats (iDisk) voor zo’n tien GB aan data. De dienst is momenteel verkrijgbaar vanaf 99 euro per jaar. De .Mac-service integreert naadloos met iLife en het besturingssysteem Mac OS X.

Met nog zo’n tien dagen te gaan tot de keynote van de Worldwide Developers Conference (WWDC) plaatsvindt, draait opnieuw de geruchtenmolen op volle toeren. En gaat nog harder draaien wanneer deze gevoedt wordt met opmerkelijke hints, zoals nu ook het geval is.

Zo is gebleken dat in de woensdag vrijgegeven 10.5.3 update voor Mac OS X Leopard alle verwijzingen naar de .Mac-service zijn vervangen door een variabele. Hieruit zou afgeleid kunnen worden dat Apple mogelijk .Mac een nieuwe naam gaat geven. Met een simpele software-update zou vervolgens deze nieuwe naam in één keer in het complete systeem aangepast kunnen worden.

Een concreet voorbeeld hiervan is te vinden in de taalbestanden van iCal, waarin het volgende staat:

%@ is the new name of Apple’s online service (was .Mac)

Het lijkt er dus op dat Apple .Mac ook in een nieuw jasje wil steken door de naam te veranderen. Vermoedelijk gaat het hier dan niet slechts om een naamsverandering maar kunnen er ook meer ingrijpende dingen verwacht worden. Met de WWDC in het verschiet lijkt dit de uitgelezen plaats om deze ‘nieuwe dienst’ te introduceren.