1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Adobe zal haar beeldbewerkingspakket gaan vernieuwen. Dit heeft productmanager van Adobe, John Nack, op zijn weblog bekend gemaakt. Het gaat hier om grote veranderingen in de software.

Vooral de user-interface zal eraan moeten geloven. In de nieuwe versie wil Adobe proberen de menu’s overzichtelijker te maken. In de oude versie moet je voor veel opties nog door meerdere menu’s bladeren, dit wordt verleden tijd.

De doelgroep van Adobe’s Photoshop loopt zeer uiteen. Zo maken fotografen, maar ook webdesigners gebruik van Photoshop. Deze groepen gebruiken allemaal opties die voor de andere doelgroep niet gebruikt word. Als oplossing hiervoor komt Adobe met een tekstgeoriënteerde werkomgeving. Zo kan iedere gebruiker zijn eigen werkomgeving configureren met alleen opties die voor de gebruiker van belang zijn.

Om Photoshop ook aantrekkelijk te maken voor de beginnende gebruikers, wil Adobe gaan werken met verschillende modules. De gebruiker kan dan, naar mate zijn kennis stijgt, modules toevoegen waardoor er meer opties mogelijk zijn.