1 min

Tags in dit artikel

,

Eerder was er op Techzine al te lezen dat het wereldkampioenschap voetballen in Nederland gepaard gaat met de introductie van HDTV. Samsung komt nu als eerste fabrikant met een HD-settopbox die geschikt is voor de Nederlandse kabel.

De DCB-H360R, zoals het apparaat heet, is geschikt voor alle kabelmaatschappijen die in HDTV gaan uitzenden. De signalen worden middels de HMDI aansluiting op de settopbox zonder enig kwaliteitsverlies doorgezonden naar de televisie, die overigens wel voor HDTV geschikt moet zijn.

De box is geschikt voor MPEG2 en MPEG4 signalen en is behalve de reeds genoemde HMDI aansluiting, ook nog voorzien van een S-video uitgang, twee scart aansluitingen en een Dolby Digital uitgang.
Convetionele televisiesignalen kunnen dankzij de ingebouwde upscalingtechniek ook nog iets beter op de televisie weergegeven worden.

Uiteraard komt de settopbox nog voor het WK op de markt, om precies te zijn in mei. Klanten van onder andere Casema, Essent Kabelcom, Multikabel en CAIW kunnen de WK beelden deze zomer gratis in HDTV kwaliteit ontvangen.