1 min

Op het moment is de persconferentie ten ere van Windows Phone 7 bezig. Microsoft kondigt tijdens dit evenement maar liefst 9 smartphones van HTC, Samsung, Dell en LG aan.

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, presenteerde de eerste Windows Phone 7-toestellen. Het systeem is wat Microsoft betreft meer op de gebruiker gericht dan de systemen van de concurrentie, zoals iOS van Apple en Android van Google. Het homescreen kan volledig aangepast worden en kan bijvoorbeeld live-updates van je meest geliefde mensen tonen. Microsoft benadrukt dat dit uniek is, want zonder allerlei applicaties te openen, ben je al op de hoogte van wat er om je heen gebeurt.

HTC levert de grootste bijdrage met maar liefst vijf smartphones, Samsung is verantwoordelijk voor twee modellen en LG en Dell leveren beiden één toestel. Ballmer geeft aan dat er voor elke gebruiker een ideale telefoon zal zijn. Wel of geen toetsenbord en de grootte is voor iedereen van belang. De lijn aan telefoons die Microsoft biedt zou voor iedereen een uitkomst moeten geven.

Telefoons die qua specificaties uit de rij springen zijn de HTC Surround, welke de beschikking heeft over twee Dolby Surround-speakers en de Samsung Focus, die een ontzettend mooi AMOLED-scherm heeft en daarnaast slechts 9,9 millimeter dik is. Met die dikte is de telefoon het dunste model op de Amerikaanse smartphone-markt.