1 min

Super Talent Technology heeft vandaag een nieuwe lijn flash drives aangekondigd welke gebruik maakt van 32 MB DRAM als buffer. Dit moet 300% meer prestatie opleveren op bestandsoverdracht op kleine hoeveelheden in tegenstelling tot oplossingen met minder cache.

Deze sticks gaan bekend staan als USB 3.0 Express RAM Cache, de twee verschillende schijven in kwestie zijn 87.5 x 25 x 8 mm groot en hebben een hoge snelheid USB-interface. De behuizing van deze sticks is gemaakt van aluminium en de sticks krijgen standaard twee jaar garantie met zich mee.


"We praten niet meer over een verschil van 10x meer snelheid met USB 2.0, maar nu praten we over een merkbaar verschil met een snelheidswinst van 110x meer snelheid. Een snelheidsverschil die de consument nog nooit eerder heeft gemerkt. Door RAM-cache aan de USB 3.0 Express Drive toe te voegen ligt de standaard van de eerste USB 3.0 producten op een hoog niveau en zijn we leider in prestatie", aldus C.H. Lee van Super Talent.

De USB 3.0 Express RAM Cache stick zal beschikbaar komen in een 32 GB en 64 GB uitvoering en zullen omgerekend ongeveer 100 euro en 160 euro gaan kosten. Wanneer de USB-sticks in de winkels gaan verschijnen is nog niet bekend.