2min

Gisteren heeft Electronic Arts bekend gemaakt dat Command & Conquer 4: Tiberian Twilight op 18 maart uit zal komen in Europa. Ook wist Electronic Arts te vertellen dat dit het laatste deel van de Tiberium-saga zal worden.

In de nieuwe Command & Conquer kunnen de fans van de game het einde over het verhaal omtrent Kane, Nod , GDI en Tiberium ervaren, vertelt Mike Glosecki, executive producer van Command & Conquer 4: Tiberian Twilight. Verder verteld Glosecki, dat de makers bijna niet kunnen wachten tot dat de fans van de game zich weer storten op de traditionele game met een nieuw ervaringsysteem en nieuwe strategische lagen.

Zo gaat de nieuwe game beschikken over een MMORPG-achtige spelersvoortgang en een klassensysteem dat lijkt op die uit role-playing games. In Command & Conquer 4 komt zowel een singleplayer als een multiplayer en de nieuwe game zal ook over een co-op modus beschikken. Ook kun je online spelen in een vijf tegen vijf competitie.

Er worden verschillende nieuwe spel-elementen ingebouwd en die moeten er voor zorgen dat een totaal nieuwe gameplay moet aansluiten op de ervaring die de fans van de game op dit moment gewend zijn.

Nu willen de ontwikkelaars het aantrekkelijker maken om online te gaan spelen. Dit komt doordat maar 40 procent van de Command & Conquer gamers ooit online heeft gespeeld. Toch is het online gamen wel een stuk aantrekkelijker geworden in de afgelopen jaren volgens Sean Decker, baas van de EA-studio. Volgens hem hou je altijd spelers die hun voorkeur geven aan het single player gedeelte.

Wel voegt Decker er aan toe dat de consoles goed werk hebben afgeleverd voor online. Zo is het op Xbox Live erg gemakkelijk om verbinding te maken en alles te verzamelen. Nu wil Decker er voor zorgen dat er meer redenen zijn voor online gaming. Zodat het aantrekkelijker wordt voor mensen die de game op de pc spelen.

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight zal op 18 maart exclusief uitkomen voor de pc.