1 min

Tags in dit artikel

Monniken moeten zich online beter gaan gedragen, dat zeggen Thaise regeringsofficials. Volgens hen gebruiken monniken het internet vooral om vrouwen te versieren en drugs te kopen.

Deze uitspraak komt niet zomaar, in het noord-oosten van Thailand heeft de politie een monk opgepakt die een vrouw via het internet versierd heeft en vervolgens verkracht. Hij had de vrouw naar zijn tempel gelokt.

Monniken zijn geen lieverdjes op het internet, ze gebruiken het internet veelal om drugs te kopen en hun seksuele lusten te bevredigen. Een week geleden werd er ook al een monk opgepakt wegens de verkrachting van een tiener-meisje.

De Thaise regering wil het internet nog niet verbieden voor Monniken, ze moeten slechts hun gedrag veranderen. In plaats van het versieren van vrouwen en het kopen van drugs moeten zij hun wijsheid digitaal over gaan brengen. Wanneer vrouwen toch last krijgen van monniken die haar willen versieren moet zij hen links laten liggen. De slaapkamer van een monnik is niet de plaats om de wijsheid van hem te achterhalen, stelt de Thaise regering.