2min

Tags in dit artikel

, ,

In de tweede helft van 2006 wil Philips Electronics de Blu-ray spelers introduceren, zo maakte het elektronicaconcern bekend bij de start van de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Blu-ray moet de opvolger van de DVD voorstellen en heeft een veel grotere opslagcapaciteit.
Philips heeft plannen om Blu-ray schijven te verkopen met een opslagcapaciteit van 25 Gigabyte en 50 Gigabyte. Dit is enorm in vergelijking met een DVD, waar maximaal 8 Gigabyte op past.

In de tweede helft van 2006 wil Philips zowel een Blu-ray speler als een opname apparaat voor Blu-ray schijven op de markt brengen.

Ook Sony komt met Blu-ray
Niet alleen Philips heeft plannen om Blu-ray schijven te verkopen, want Sony heeft aangekondigd twintig filmkaskrakers op Blu-ray te zullen uitbrengen. Blu-ray werd mede door Sony uitgevonden.

Deze lente zouden volgende kaskrakers beschikbaar moeten zijn op Blu-ray: Black Hawk Down, Desperado, Fifth Element, For a few dollars more, The guns of Navarone, Hitch, House of the Flying Daggers, A Knight’s Tale, Kung Fu Hustle, The last waltz, Legends of the Fall, Resident Evil Apocalypse, Robocop, Sense and Sensibility, Stealth, Species, Swat, The bridge on the river Kwai, XXX en Bram Stoker’s Dracula.
Dit hele rijtje zou uitgerust moeten zijn met een multichannel en niet-gecomprimeerde geluidsband.

Voor het eerste seizoen van Stargate Atlantis is ook al een tv-serie die de overstap naar Blu-ray maakt.

Al deze titels zullen worden uitgebracht in de indrukwekkende 1.920 x 1.080p hoge definitieresolutie. Mensen die reeds een HD-televisie of HD-projector hadden aangeschaft hebben hier goede boodschap aan, want tot nu toe was HD-content dun gezaaid.

Ze zullen natuurlijk ook een Blu-ray speler moeten aanschaffen voor het afspelen van deze films. Deze zijn voorlopig nog zeldzaam, zoals hierboven te lezen komt Philips met één, maar ook Sony en co beloven om gelijktijdig met het filmaanbod ook geschikte spelers in de winkel te leggen.
Playstation 3 wordt wellicht de populairste, die in tegenstelling tot zijn Xbox 360-rivaal wordt uitgerust met een dvd-speler en Blu-ray.

Andere aankondigingen van Philips
Naast deze Blu-ray spelers heeft Philips nog aangekondigd een nieuwe range Ambilight FlatTV’s op de markt te zullen brengen. Zo komt Philips met de Full Surround Ambilight-televisie, waarbij alle vier zijden van het scherm verlicht zullen worden. Een tweede versie zal drie verlichte zijden hebben.

Ook komt Philips nog met twee jukeboxes die beschikken over een harde schijf van respectievelijk 8 Gigabyte en 30 Gigabyte.

Eerder kondigde Philips een samenwerking met Skype aan, nu is Yahoo aan de beurt. Daarbij zal via een draadloze link naar muziek van de Yahoo! Music Engine van het internet geluisterd kunnen worden op bestaande home entertainment systemen.