McLaren F1

De aansturing gebeurt via het PowerMax OS. Dat laat toe om onder andere diverse quality of service (QoS)-niveaus af te spreken, afhankelijk van de situatie. Afhankelijk van het prioriteitsniveau kunnen bepaalde applicaties of afdelingen prioriteit krijgen om de beste prestaties te garanderen. Dell EMC legt dit niet verder uit, maar we kunnen ons best inbeelden binnen het McLaren Technology Center dat berekeningen van applicaties van het F1-team een hogere prioriteit genieten dan de automotive-afdeling waar de wagens worden gebouwd en ontwikkeld. Serviceniveaus zijn er in vijf stappen van Bronze tot Diamond. Of je kan ook een geoptimaliseerd volume kiezen dat gaat kijken wat er beschikbaar is.  

Serviceniveaus zijn er in vijf stappen van Bronze tot  Diamond. Of je kan ook een geoptimaliseerd volume kiezen dat gaat kijken wat er beschikbaar is.

  Deze niveaus hebben een invloed op het aantal IO’s per seconde die beschikbaar zijn, net als de responstijd. Die laatste kan variëren van 0,6 ms voor Diamond tot 7,2 ms voor Bronze. Het OS gaat ook slim om met machine learning. Het leert op termijn wat er binnenkomt, zodat het proactief al kan handelen nog voor de data er is. Sahin: “Op deze manier wordt het CPU- en geheugengebruik optimaal ingevuld. Zo geniet je altijd van de beste prestaties en snelste responstijd.”

PowerMax: twee smaken

Dell EMC biedt de storage array in twee verschillende smaken aan: PowerMax 2000 en PowerMax 8000. De eerste is een compacte array met plaats voor maximaal twee PowerBricks (storage rack), terwijl de PowerMax 8000 plaats heeft voor maximaal acht PowerBricks. PowerMax 2000 maakt gebruik van twee 12-core 2,5 GHz Intel Broadwell Xeon CPU’s met in totaal 48 cores in één PowerBrick. Er is plaats voor 512 GB, 1 TB of 2 TB aan DDR4-cache en tot 1 PB aan opslagcapaciteit (PCIe Gen3 NVMe). Wie de topspecificatie kiest, kan reken op 1,7 miljoen IOPS.  

Bij de maximale specificatie kan je PowerMax 8000 configureren tot 10 miljoen IOPS.

  De PowerMax 8000 heeft plaats voor twee 18-core 2,8 GHz Intel Broadwell Xeon CPU’s, met in totaal 76 cores per PowerBrick. Verder kan je kiezen uit 1 TB of 2 TB DDR4-cache en tot 4 PB aan opslagcapaciteit (PCIe Gen 3 NVMe). Bij de maximale specificatie kan je PowerMax 8000 configureren tot 10 miljoen IOPS. Elke PowerBrick heeft ruimte voor 24 NVMe-flashopslagmodules variërend tussen 1,92 TB, 3,84 TB of 7,68 TB.