1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft kwam al eerder in opspraak vanwege het feit dat haar anti-spyware software programma’s of websites ten onrechte als spyware aanmerkte en dit keer is concurrent Symantec aan de beurt.

Microsoft bracht recentelijk een nieuwe update (versie 5805 en 5807) van haar anti-spyware software uit en gebruikers die het programma naast Symantec’s Norton Antivirus draaiden, kregen een melding van het anti-spyware programma dat Symantec Antivirus een PWS.Bancos.A password stealer bevatte.

Mensen die het bestand door anti-spyware lieten verwijderen zagen hun Norton Antivirus versie compleet onbruikbaar worden. Er was wel een oplossing voor het probleem, maar gebruikers moesten daarvoor een aantal registersleutels verwijderen en dat is iets wat niet voor iedereen weggelegd is.

Een woordvoerder van Microsoft liet weten, dat het bedrijf een nieuw update heeft gemaakt, waarmee het probleem verholpen wordt. Gedupeerden kunnen bij Microsoft geen aanspraak maken op schadevergoeding, aangezien anti-spyware momenteel in beta-fase is en het gebruik van het programma daardoor op eigen risico is.