1 min

Tags in dit artikel

,

Het door OCZ ontwikkelde NIA (Neural Impulse Actuator) lijkt niet langer meer uitgebracht te worden door het bedrijf. Ze hebben de verkoop en de ontwikkeling gestaakt. Het apparaat wat reflexen en impulsen registreert vanuit de hersenen is dus verkocht.

Het zou de nieuwste en meest vernieuwde ontwikkeling worden op het gebied van gaming. Deze ontwikkeling betreft aan aantal unieke instrumenten waarmee hersensignalen omgezet kunnen worden in virtuele bewegingen of karakters. Het werd door OCZ bevestigd dat het, door ons in 2008 gereviewde product, volledig uitgerangeerd maar niet meer in handen van een OCZ is.

Medische toepassingen

Uitspraken over de koper van het patent en daarmee het idee voor de NIA werden helaas niet gedaan. Wel wist een woordvoerder te vertellen dat het naar alle waarschijnlijkheid een eigenaar in de medische wereld heeft gekregen.


Behalve het stoppen van de NIA is er voor gekozen ook PC Power & Cooling uit de Europese markt te halen vanwege tegenvallende verkoopresultaten. "Het merk sloeg gewoonweg niet aan in de Europese markt", aldus een woordvoerder.