1 min

Tags in dit artikel

,

Omdat de overname van Yahoo door Microsoft voorlopig niet doorgaat heeft het bedrijf besloten zijn internettak te reorganiseren. Zo verlaten enkele kopstukken het bedrijf en worden afdelingen afgesplitst om de meer concurrerent te zijn tegenover Yahoo en Google.

Zo hakt Microsoft de de Platforms & Services-divisies in twee stukken: Windows & Windows Live en Online Services. Het verschil lijkt niet groot te zijn omdat beide online diensten zijn. Steve Ballmer geeft echter via een persverklaring weinig duidelijkheid over deze stap.

De nieuwe bazen van deze afdelingen gaan direct rapporteren aan Steve Ballmer. Voor de Online Services-afdeling zoekt het bedrijf nog een passende kandidaat nadat Kevin Johnson het bedrijf heeft verruilt voor netwerkgigant Juniper. Johnson was verantwoordelijk voor de overnamepoging van Yahoo, maar ondanks een budget van 45 miljard dollar lukte het niet om het bedrijf in te lijven, mede door tegenwerkingen van het huidige Yahoo-bestuur.

De omzet van de Online Services-afdeling steeg met 32 procent naar 3,2 miljard dollar. Deze cijfers werden bekend na het vorige maand afgesloten fiscale boekjaar. Ondanks investeringen van honderden miljoenen dollars wist de afdeling geen verdubbeling aan de kant van de opbrengst te realiseren.