1 min

Tags in dit artikel

,

De scheidingslijn tussen HD DVD en Blu-ray lijkt te vervagen nu Blu-ray een nieuwe functie erbij krijgt, namelijk picture-in-picture-technologie (PIP). Dit was tot nu toe alleen een functie die beschikbaar was op HD DVD’s.

20th Centrury Fox demonstreerde de technologie tijdens een evenement in London. Tijdens deze demonstratie kwamen de producers en regisseurs van de film Sunshine aan het woord. Terwijl de film op het scherm werd vertoond zag men deze personen in een klein hokje aan de rand van het beeld praten. Het commentaar dat een regisseur via een extra geluidskanaal op een DVD vertelt, kan dus nu middels een kleine video worden vertoond.

Echter is dit concept niet nieuw. HD DVD’s kunnen dit al vanaf dag één en vele studio’s maken dan ook vaak op originele wijze gebruik van deze functie. In de film The Fast and The Furious: Tokyo Drift kan men een interactieve map in het beeld brengen die toont waar de auto’s aan het racen zijn tijdens verschillende scènes. Disney gaat de PIP-technologie in de Blu-ray versie van Finding Nemo gebruiken. Echter ondersteunen veel Blu-ray-spelers de PIP-technologie nog niet.

Natuurlijk kan men firmware-updates voor bepaalde spelers verwachten, inclusief de PlayStation 3. In de komende maanden moeten fabrikanten zich aan specifieke richtlijnen gaan richten voor nieuwe Blu-ray-apparaten.