1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google is afgelopen donderdag gestart met het compenseren van homosexuele werknemers. Lesbische en homoseksuele medewerkers krijgen extra loon ter compensatie van de hogere belastingen die ze in de Verenigde Staten moeten betalen.

Google staat bekend als een genereuze werkgever, zo krijgen werknemers gratis eten, zijn er gratis faciliteiten om onder meer kleren te wassen, en komen vrouwen in aanmerking voor een volledig doorbetaald zwangerschapsverlof van vijf maanden.

Gezien het competitieve karakter van bedrijven gevestigd in Silicon Valley, waar werknemers aangetrokken worden door extraatjes zoals gratis eten, verwachten experts dat meerdere bedrijven het voorbeeld van Google zullen volgen.

Het verschil in salaris zal met terugwerkende kracht, met ingang van 1 januari, uitbetaald worden. Gemiddeld zou het gaan om 650 dollar per jaar. Om hoeveel werknemers het precies gaat is niet bekend, wel is het bekend dat Google’s interne ‘gay groep’ 700 leden heeft. Homoseksuele Amerikanen betalen meer omdat ze in tegenstelling tot heteroseksuele, getrouwde paren, meer belasting betalen over hun ziektekosten.