1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft, verwacht dat er tot minimaal 2007 nieuwe spellen zullen uitkomen voor de huidige XBOX console, zelfs nu het bezig is met de ontwikkeling van de nieuwe console die naar verwachting eind 2005 uit zal komen.

Dat heeft Microsoft afgelopen week bekend gemaakt in een bericht aan ontwikkelaars die momenteel werken aan de generatie games voor de nieuwe console. Microsoft verklaart dat het volledig toegewijd is aan de huidige console en dat gamers in ieder geval tot en met 2007 een hele reeks fantastische games voor de XBOX kunnen verwachten.

Het bedrijf meldde aan het persbureau Reuters dat 2007 niet als een harde deadline gezien moet worden, maar dat het jaartal dient als een richtlijn voor de laatste releases voor de huidige XBOX. Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt of de nieuwe console compatible zal zijn met de spellen voor de huidige XBOX.

Het is niet heel vreemd dat Microsoft voorlopig nog doorgaat met de ontwikkeling van games voor de huidige XBOX. Sony ging tot laat 2004 door met het uitbrengen van games voor de Playstation 1, terwijl de Playstation 2 al sinds eind 2000 op de markt is.